Muž byl obviněn z krádeže mědi za téměř osm set tisíc korun

policie copyŽďárským kriminalistům se na základě vlastní operativní činnosti podařilo dopadnout muže, který postupně odcizil téměř sedm tun mědi, kterou následně rozprodal.

Devětadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi poté, co odcizil další měď a byl na cestě do výkupny za účelem jejího prodeje. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže.

Zadržený muž byl obviněn z toho, že od roku 2016 do letošního dubna odcizil v jedné z firem na Žďársku, kde pracoval, více jak šest a půl tuny mědi v podobě lan, drátů a jejich ústřižků. Měď vynášel průběžně z areálu firmy a následně ji prodával do různých výkupen barevných kovů, a to na Vysočině a zejména na Brněnsku. Během jedné pracovní směny dokázal vynést kolem padesáti kilo mědi. Za odcizenou měď tak postupně vyinkasoval kolem sedmi set osmdesáti tisíc korun. Při domovní prohlídce, prohlídce nebytových prostor a prohlídce vozidla policisté zajistili věci pocházející z trestné činnosti, předměty, které při krádeži a doklady o prodeji odcizeného kovu.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Vzhledem k výši škody byl muž obviněn ze spáchání zločinu krádeže, za což mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudně trestán, a to v polovině roku 2017, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody.

Případ kriminalisté dále vyšetřují a muž je stíhaný na svobodě.

por. Mgr. Stanislava Miláčková

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.