Muž usedl za volant v podnapilém stavu a havaroval

drink and_drivePolicisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve čtvrtek 17. října krátce před půl jedenáctou hodinou v noci oznámení o dopravní nehodě, která se stala ve Velkém Meziříčí. Třicetiletý řidič s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat projížděl po místní komunikaci po ulici Čermákova a jel ve směru od ulice Mírová směrem k ulici K Novému nádraží. Řidič s vozidlem nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou v klesání nezvládl řízení a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonových obrubníků chodníku. Poté s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení a dále do kovového sloupku svislé dopravní značky. Následně s vozidlem najel zpět na komunikaci, kde přejel do protisměru a poté vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde s vozidlem zastavil.

Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle a dalším majetku v celkové výši 60 000 korun. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,32 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 1,32 promile alkoholu a 1,20 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu hrožení pod vlivem návykové látky.

Dana Čírtková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.