V Dolních Heřmanicích dva muži usedli za volant pod vlivem alkoholu

drink and_driveVelkomeziříčští policisté v úterý 7. ledna odhalili v katastru jedné obce dva řidiče, kteří usedli za volant vozidla pod vlivem alkoholu. Jeden z řidičů navíc řídil v době vysloveného zákazu.

Kolem páté hodiny večer v katastrálním území obce Dolní Heřmanice zastavila policejní hlídka vozidlo Škoda Octavia, jehož řidičem byl sedmačtyřicetiletý muž. Dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, vykázala naměřenou hodnotu 0,88 promile. Podobný výsledek mělo i opakované měření. Dále policisté provedenou lustrací zjistili, že muž má od srpna loňského roku vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, a to platný do srpna roku 2021. Policisté mu na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což lze uložit až dvouletý trest odnětí svobody.

Na stejném místě o několik minut později policejní hlídka zastavila ještě další vozidlo, a to osobní automobil Opel. Také jeho osmadvacetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce. Ta byla pozitivní a její naměřená hodnota činila 0,95 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 0,93 promile. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán.

Stanislava Miláčková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.