Řidička ve Velké Bíteši překročila rychlost a nadýchala přes dvě promile

alkohol za_volantemŽďárští dopravní policisté zastavili v úterý 4. února kolem čtvrté hodiny odpoledne v ulici Jihlavská ve Velké Bíteši osobní automobil Ford. Jeho devětadvacetiletá řidička se dopustila přestupku na úseku dopravy, když jela vozidlem v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost padesát kilometrů v hodině, sedmdesáti kilometrovou rychlostí.

V rámci silniční kontroly policisté u řidičky provedli také dechovou zkoušku. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 1,95 promile alkoholu. Hodnoty opakovaných měření byly 2,10 a 2,09 promile.

Policisté ženě na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

por. Mgr. Stanislava Miláčková
tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.