Řidič jízdní soupravy havaroval do příkopu u Vlkova

nehodaVe čtvrtek 19. března krátce před jednadvacátou hodinou večer přijali policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/390.

Třiadvacetiletý řidič s jízdní soupravou tvořenou nákladním vozidlem a přívěsem projížděl po silnici II/390 ve směru od obce Osová Bítýška k obci Vlkov. Při projíždění táhlé levotočivé zatáčky řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Poté přejel na pravý okraj komunikace a následně do pravého silničního příkopu, kde poškodil směrový sloupek a strom. Následně přejel s jízdní soupravou přes komunikaci do protisměru, kde přívěsem narazil do dvou listnatých stromů a směrového sloupku.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě v celkové výši 120 000 korun. Věc dopravní nehody policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.