Řidič pod vlivem amfetaminu se snažil ujet

policie2V úterý 26. května jel před jedenáctou hodinou večer ve Velkém Meziříčí po silnici ulice Novosady řidič vozidla Audi. Automobil chtěla zastavit policejní hlídka, na výzvu ale řidič nereagoval a snažil se ujet. Za vozidlem policisté vyjeli. Řidič při jízdě narazil do dopravního zařízení a pletiva, poté zastavil.

Policisté zjistili, že řidičem je třicetiletý muž. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda přibližně dvacet tisíc korun, další škoda byla způsobena na dopravním zařízení a pletivu. Policisté provedli u řidiče test na zjištění přítomnosti návykových látek s pozitivním výsledkem na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Dále policisté zjistili, že řidič nemá řidičské oprávnění a vozidlo nemá platnou technickou prohlídku, ta skončila vloni v létě. Dále u automobilu není sjednáno pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Řidič je podezřelý z řady přestupků na úseku dopravy, případ policisté šetří.

por. Bc. Jana Kroutilová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.