Za volant muž usedl v době zákazu a pod vlivem alkoholu

alkohol za_volantemVelkomeziříčští policisté zastavili v sobotu 30. května kolem půl osmé večer na ulici Hornoměstská osobní automobil Škoda. Řidičem vozidla byl osmačtyřicetiletý muž z Ostravska. Provedenou lustrací policisté zjistili, že muž má okresním soudem od dubna letošního roku vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Dále policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž naměřená hodnota činila 1,93 promile alkoholu.

Výsledky opakovaných měření byly 1,98 a 1,84 promile. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že by muž mohl ve svém jednání nadále pokračovat, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.