Hasiči nalezli uvnitř vyhořelého auta v Křižanově mrtvého muže

10960272 10152562088946502_4298578619822701180_oPolicisté integrovaného operačního střediska přijali v sobotu 7. listopadu kolem půl jedenácté v noci cestou operátorů linky 112 oznámení o nahlášeném požáru osobního vozidla v Křižanově na Žďársku. Po příjezdu policejní hlídky na místo bylo zjištěno, že uvnitř vyhořelého vozidla se nachází mrtvý muž neznámé totožnosti. Policisté na základě lustrace v systému evidence vozidel zjistili majitele vozidla a od něho získali informaci, že s jeho svolením ve vozidle přebýval muž bez trvalého domova.

Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Kriminalisté místo důkladně ohledali, vyslechli svědky z okolí, kde bylo vozidlo zaparkované. Prvotním prověřováním zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná skutečně o padesátiletého muže bez trvalého bydliště. Na místo byl přizván také policejní psovod se psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Vyhořelé vozidlo jsme zajistili pro účely trestního řízená. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva. Případ si k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru ve Žďáru nad Sázavou.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.