Městská policie každodenně řeší porušování vládních opatření

MPV posledním týdnu od 9. do 14. listopadu řešili strážníci Městské policie Velké Meziříčí mnoho případů porušení vládních opatření. Celkem devětkrát během šesti dnů museli policisté zasáhnout. Tentokrát se však už nejednalo pouze o domluvu, ale strážníci rozdali i několik pokut. „Jednalo se především o nezakryté dýchací cesty, požívání alkoholu na veřejnosti, shlukování osob nad povolený počet, porušení zákazu vycházení po 21:00 hodině," konkretizoval vedoucí městské policie Jan Klikar.

Jako příklad lze uvést pátek 13. listopadu, kdy strážníci odhalili osm osob, které slavily na hřišti Kunšovec narozeniny. Mimo porušení shlukování osob na veřejnosti se provinily také požíváním alkoholu, a co je zarážející, někteří z účastníků ještě nedosáhli zletilosti. Nepořádek, ignorace roušek a porušení provozního řádu hřiště jen doplnily výčet prohřešků. Podobné situace řeší městští policisté, dá se říci, denně. Apel nepomáhá, proto strážníci přistupují k pokutování.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.