Řidič na dálnici překročil rychlost. Jel 188 kilometrovou rychlostí

FOTO -_D1_-_RADARV neděli 3. ledna před desátou hodinou, na 141. kilometru ve směru na Brno, hlídka pomocí radaru ve služebním vozidle naměřila projíždějícímu řidiči v osobním automobilu BMW 525D rychlost 188 km/h. Hlídka vozidlo zastavila na 145. kilometru. Řidič předložil doklady od vozidla a provedli dechovou zkoušku. Ta dopadla negativně. Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti – policisté zdokumentovali. Přestupek odevzdají příslušnému správnímu orgánu do správního řízení.

„V této souvislosti apelujeme na všechny řidiče, aby zejména v současných klimatických podmínkách jezdili opatrně a dodržovali nejen na dálnici D1, ale také na všech ostatních komunikacích, nejvyšší povolenou rychlost. V podmínkách Vysočiny je jízda po dálnici rychlostí 188 km/h v tomto zimním období doslova hazardem. V tak vysoké rychlosti se vozidlo v případě, že je vozovka mokrá, je horší viditelnost vlivem mlhy nebo deště, stává při smyku neovladatelné. Řidič pak s vozidlem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla. Řidič tak svojí jízdou ohrožoval nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu," uvedla tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.

Žaneta Mikišková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.