Muž usedl za volant pod vlivem alkoholu

asian-man-holds-beer-bottle-while-is-driving-car copyPolicisté z obvodního oddělení Velké Meziříčí prováděli ve čtvrtek 21. ledna běžný výkon služby, v rámci něhož dohlíželi na bezpečnost v silničním provozu.

Krátce před půl desátou v noci zastavili ke kontrole osobní vozidlo Volkswagen Caddy, jehož řidič s vozidlem projížděl po účelové pozemní komunikaci v katastru obce Dobrá Voda u Křižanova a dále pokračoval po silnici III. třídy v obci Dobrá Voda. Policisté vyzvali řidiče, aby jim předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla a poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní - 1,60 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 1,72 a 1,52 promile alkoholu v dechu. Policisté devětapadesátiletému řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, vedoucí oddělení - tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.