Policisté zadrželi u Měřína migranty z Maroka

D1 -_MAROKO_1Hlídka odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina kontrolovala v sobotu 6. února patnáct minut před desátou hodinou dopoledne tři muže, kteří se pohybovali pěšky po dálnici D1. Policisté je kontrolovali v úseku na 136. kilometru ve směru na Prahu.

V rámci kontroly těchto osob policisté zjistili, že se jedná o migranty z Maroka, kteří u sebe neměli žádné osobní ani cestovní doklady a nebyli schopni žádným způsobem prokázat svoji totožnost. Ke své cestě uvedli, že se do České republiky dostali v úkrytu kamionu. Tříčlenná skupinka cizinců měla namířeno do některé ze zemí Evropské unie. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že cizinci na území České republiky vstoupili v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, které bylo vyhlášené k ochraně před zavlečením onemocnění COVID-19. Tímto opatřením se nařizuje zákaz vstupu na území České republiky pro všechny občany třetích zemí, které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem výskytu COVID-19. Z tohoto důvodu tito cizinci nebyli oprávněni vstoupit a pobývat na území České republiky.

„Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali do policejních cel na pracovišti cizinecké policie. U všech cizinců jsme provedli nezbytné identifikační úkony a zajistili provedení testů na COVID-19. U všech testovaných cizinců byl výsledek testu negativní," uvedl plk. Mgr. Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie s tím, že cizinci v rámci řízení uvedli, že odešli ze své domovské země z ekonomických důvodů a chtěli se dostat do některých ze zemí v Evropské unii za lepším životem. Po provedení všech úkonu správního řízení byli cizinci zajištěni a umístěni do zařízení pro cizince ve Vyšních Lhotách.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.