• Velkomeziříčsko
  • Krimi
  • Kriminalisté muže obvinili z pokusu vraždy. Soudce rozhodl v pátek o uvalení vazby na obviněného muže

Kriminalisté muže obvinili z pokusu vraždy. Soudce rozhodl v pátek o uvalení vazby na obviněného muže

people-315910 1280Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřují případ pokusu vraždy. Z tohoto zvlášť závažného zločinu obvinili dvaatřicetiletého muže, který putoval v pátek 2. dubna do vazební věznice v Brně.

Případ pro policisty začal 31. března ve večerních hodinách, když na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o fyzickém napadení mezi dvěma muži bez trvalého pobytu, k němuž mělo dojít ve Velkém Meziříčí v blízkosti zahradní chatky v lokalitě Zelený kout. Na místo okamžitě po oznámení vyjeli policisté, kteří na místě zjistili, že dva muži bez trvalého domova zde společně užívali zahradní chatku a mělo mezi nimi dojít k incidentu, po kterém jeden z dvojice zaútočil na druhého nožem. Způsobil mu vážné zranění a z místa utekl. Bezprostředně po činu ho ale zadrželi policisté a převezli do policejní cely. Zraněného třiašedesátiletého muže převezla posádka zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení v Brně, kde se musel podrobit operačnímu zákroku. Nůž, kterým muž na svého spolubydlícího zaútočil, byl na místě zajištěn.

Případ si na místě k dalšímu prověřování převzali krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality, kteří vzhledem k závažnosti a okolnostem útoku zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. V pátek vyšetřovatel zahájil trestí stíhání a dvaatřicetiletého muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy. Co bylo motivem útoku je předmětem policejního vyšetřování.

Vyšetřovatel případu podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání pachatele. Návrh státního zástupce soud akceptoval a v pátek 2. dubna proběhlo u okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou vazební stíhání. Muže přímo od soudu policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.