Za přestupky v dopravě ve Velkém Meziříčí padlo téměř dvě stovky pokut

P1270114

První pokuty za parkování v centru města, které je zpoplatněné teprve pár týdnů, už padly. Většina řidičů si však na placený systém podle velkomeziříčských strážníků brzy zvykla.

Celkem 190 přestupků v dopravě se stalo během uplynulého měsíce ve Velkém Meziříčí. Z toho policisté uložili pětapadesát pokut.

V několika případech šlo o parkování v centru města, kde se nově od začátku měsíce za „odložení auta“ platí.

„Od prvního do šestnáctého dubna jsme to brali tak, že si na nový systém řidiči zvykají, takže dostali jen papírek s upozorněním. Nyní už si prostor hlídáme a kdo nemá zaplaceno, tak obdrží sankci,“ vysvětlil vedoucí velkomeziříčské policie Jan Klikar s tím, že pokut za tento přestupek padlo zatím jen několik jednotek. Lidé, kteří míří do centra Velkého Meziříčí, můžou odložit svá auta také v nedávno zpřístupněné ploše určené k parkování v areálu bývalého Svitu.  

Policie dohlíží kromě dopravy také na dodržování aktuálních opatření. „Musíme například hlídat také to, aby lidé nosili ochranu úst. V posledních dnech, jak vysvitlo slunce, tak mají tendence si respirátory sundávat. Ale zatím v těchto případech vždy stačilo upozornění,“ vysvětil Klikar.

Podle šéfa městské policie od začátku roku zatím nepadlo mnoho vysokých pokut. „Většina případů šla vyřešit domluvou, horší to bylo v případě zásahů u opilých lidí. Tam někdy peněžité sankce byly nutné,“ uvedl.

Velkomeziříčská policie letos poprvé za několik let slouží v plném počtu. „Za uplynulý rok se nám podařilo naplnit stav, takže máme dohromady devět strážníků, z toho je šest mužů a tři ženy,“ dodal vedoucí policie Jan Klikar.

Zuzana Dudášová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.