Za volant usedl podnapilý řidič

vínoPolicisté obvodního oddělení Velké Meziříčí prováděli v sobotu v časných ranních hodinách dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.

Deset minut po druhé hodině zastavili k silničního kontrole osobní motorové vozidlo tovární značky Citroen C4. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla a poté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní - 1,28 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 1,23 promile alkoholu v dechu. Řidiči policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidiče vyzvali k provedení lékařského vyšetření, které je spojeno s odběrem krve, kterému se muž dobrovolně podrobil v nemocnici v Mostištích. Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení a devětačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.