Strážníkům stačil jeden den k dopadení pachatele

P1120307Strážníci Městské policie Velké Meziříčí řešili krádež kola z ulice Moráňská, kterou přišla majitelka v pondělí 19. července ohlásit. Strážníci nejprve vyhledali záznam z kamerového systému, kde bylo odcizení jízdního kola viditelné, a poté začali pátrat. Druhý den odhalili podezřelou osobu u prodejny Kotvička, opět díky kamerovému systému. Hlídka muže ihned vyzvedla a odvedla na služebnu k podání vysvětlení.

„Podezřelý se k činu doznal a na výzvu strážníků dovezl odcizené kolo na služebnu," uvedl vedoucí strážník Jan Klikar a doplnil, že podezření z přestupku proti majetku vyřešili značnou pokutou příkazem na místě. Strážníci kontaktovali majitelku kola, aby si jej vyzvedla, což udělala. „Upozorňujeme majitele jízdních kol, aby si je vždy řádně zabezpečili proti odcizení. Případy krádeží kol řešíme často," doplnil Klikar.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.