Na obchvatu Velkého Meziříčí se letos devětkrát bouralo

crash-1308575 960_720Ve středu 20. října kolem půl páté hodiny odpolední došlo na silnici II/360 k dopravní nehodě. Čtyřiatřicetiletá řidička osobní automobilu Škoda Octavia jela po místní komunikaci ulice Třebíčská ve Velkém Meziříčí směrem ke křižovatce se silnicí II/360 mezi obcemi Velké Meziříčí a obcí Pocoucov. V prostoru křižovatky řidička nerespektovala svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě a do křižovatky vjela v době, kdy po hlavní pozemní komunikaci jel ve směru od obce Velké Meziříčí třiatřicetiletý řidič motocyklu Aprilia Tuono. Následně došlo ke střetu levé přední části osobního vozidla Škoda a přední části motocyklu Aprilia. Po střetu vozidel motocyklista upadl na komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění motocyklisty, který byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Jihlavě. Ke zranění jiných osob nedošlo. U obou řidičů byla policisty provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši cca 215 tisíc korun.

V letošním roce došlo na silnici II/360 (obchvat Velkého Meziříčí) v úseku km 106 – 110 k celkem devíti dopravním nehodám. Třikrát se jednalo o střet ze zvěří, pětkrát se jednalo o nedání přednosti v jízdě na různých křižovatkách a jedenkrát o nedodržení bezpečnostní vzdálenosti za vozidlem. Při těchto dopravních nehodách došlo ke čtyřem lehkým zraněním účastníků. V loňském roce od ledna do prosince došlo na stejné úseku pozemní komunikace k celkem osmi dopravním nehodám, přičemž ve čtyřech případech došlo k lehkému zranění účastníků silničního provozu.

nprap. Mgr. Martin Hron, koordinátor prevence kriminality
oddělení tisku a prevence
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.