Za volant usedl muž a v krvi měl přes 1,5 promile alkoholu

P1350317Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí zastavili v neděli 24. října dvacet minut před třetí hodinou ranní k silniční kontrole osobní vozidlo Mercedes Benz. Osobní vozidlo řídil třiadvacetiletý muž, který s vozidlem projížděl ve Velkém Meziříčí po ulici Sokolovská a Františkov. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz.

Policisté poté řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zdali jeho schopnost k řízení vozidla není ovlivněna požitím alkoholu. Dechová zkouška vykázala pozitivní hodnotu - 1,67 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 1,49 a 1,50 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, které dobrovolně absolvoval ve zdravotnickém zařízení. Třiadvacetiletý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.