Muž usedl za volant pod vlivem alkoholu

test-337369 960_720Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí zastavili ve čtvrtek 28. října k silniční kontrole osobní vozidlo Škoda Octavia. Jeho řidič projížděl s vozidlem v nočních hodinách ve Velkém Meziříčí po ulici Pod Hradbami, Novosady a Sokolovská. Policisté vozidlo zastavili a jednapadesátiletého řidiče vyzvali, aby jim předložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla.

Poté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkouše ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi. Provedená dechová zkouška byla pozitivní - 1,98 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,06 promile alkoholu v dechu. Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič nemá za volantem co dělat, protože má vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel vydaný rozsudkem Okresního soud ve Žďáře nad Sázavou, a to až do března roku 2023. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.