Žena kradla, majitelé ji přistihli

blue-light-g607e06479 1920Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání tří trestných činů ženě, která ve Velkém Meziříčí vnikla do nezajištěných objektů a snažila se zde odcizit věci. Při činu ji přistihli obyvatelé domů a žena skončila v policejní cele.

V sobotu 30. října vnikla po sedmé hodině večer na pozemek rodinného domu a neuzamčenými dveřmi se dostala dovnitř. V domě ji nalezl obyvatel a vyvedl ji ven. Poté žena odešla na jinou ulici a neuzamčenou brankou se dostala na pozemek rodinného domu. Vnikla nezajištěným vchodem do domu, kde odcizila věci z odložené kabelky. Po přistižení obyvateli domu vyskočila žena oknem na zahradu, ze které se dostala na další oplocené pozemky. Vstoupila do neuzamčeného zastřešeného objektu a po přistižení majitelem při pokusu o další útěk upadla. Přivolaní policisté ženu zadrželi a po vyšetření lékařem byla umístěna do policejní cely. Provedený test na zjištění ovlivnění návykovou látkou u ní ukázal pozitivní hodnoty. Jedná se o ženu, která byla již v minulosti soudně trestána za majetkovou trestnou činnost a do druhé poloviny příštího roku je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Ženě sdělili policisté podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po provedení nezbytných úkonů byla žena ze zadržení propuštěna. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.