Tři opilí řidiči ohrožovali dopravu

drink-620359 960_720Tři řidiče pod vlivem alkoholu odhalili v pondělí 8. listopadu policisté na Žďársku. Prvního z řidičů zastavili velkomeziříčští policisté krátce před devátou hodinou večer na ulici Novosady.

Při dechové zkoušce čtyřiapadesátiletý řidič vozidla Škoda nadýchal 0,94 promile alkoholu a výsledek opakovaného měření byl 0,91 promile. Dvaadvacetiletého řidiče osobního automobilu BMW kontrolovali žďárští policisté po půl jedenácté večer v katastru obce Ostrov nad Oslavou. Také u něj byla dechová zkouška pozitivní a naměřená hodnota činila 0,77 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 0,83 promile. Oba muži již v jízdě pokračovat nesměli a z přestupkového jednání na úseku dopravy se budou zodpovídat před příslušným správním orgánem.
Sedmadvacetiletá žena za volant usedla i přes to, že nejvyšší naměřená hodnota dechové zkoušky činila 2,15 promile alkoholu. Policejní hlídka řidičku vozidla Škoda zastavila na ulici Pod Hradbami ve Velkém Meziříčí kolem půl jedenácté večer. Policisté ženě zakázali další jízdu a v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.