Opilá řidička nezvládla řízení a opakovaně havarovala

car-gcaa04b2b2 1920Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 27. listopadu časně ráno po půl páté oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/602 ve Velkém Meziříčí.

Jednadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Škoda Octavia projížděla silnici II/ 602 po ulici Novosady a jela ve směru jízdy k ulici Pod Hradbami. Při jízdě po rovném úseku komunikace, po předchozím projetí levotočivé zatáčky v prostoru křižovatky se silnicí II/360 nepřizpůsobila rychlost jízdy a na zledovatělé a sněhem pokryté silnici dostala s vozidlem smyk, který nezvládla. Najela vpravo na vyvýšený dlážděný chodník, kde narazila pravou stranou vozidla do kovových sloupků zábradlí. Řidička následně s vozidlem nezastavila a pokračovala dál v jízdě po silnici II/602 po ulici Pod Hradbami směrem ke kruhovému objezdu, kde s vozidlem na rovném úseku komunikace dostala opět smyk, který nezvládla a s vozidlem se otočila a boční částí najela vpravo na vyvýšený dlážděný ostrůvek. Na tomto ostrůvku zůstala s vozidlem stát. U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 1,28 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 1,29 promile alkoholu v dechu. Řidička se následně po předchozím poučení podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté ženě zadrželi na místě dopravní nehody řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 15 000 korun. Ve věci dopravní nehody policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.