Neznámý pachatel se vloupal do objektu

devastation-1848976Velkomeziříčští policisté prověřují případ vloupání do rodinného domu na ulici Sokolovská ve Velkém Meziříčí. K činu došlo v době od jedné hodiny odpolední 27. listopadu do šesté hodiny ranní následujícího dne.

Dosud neznámý pachatel poškodil vchodové dveře a vnikl do vnitřních prostor. Z prostoru objektu odcizil finanční hotovost v hodnotě bezmála sedm tisíc korun a různé věci v celkové hodnotě přesahující 15 tisíc korun. Poškozením dveří způsobil škodu tisíc korun. Pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu přesahující 23 tisíc korun. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Případ nadále prověřují a po pachateli pátrají. Za takový trestný čin mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V souvislosti s tímto případem policisté upozorňují na důkladné zabezpečení objektů. Nepodceňujte zamykání dveří, zavírání oken, i když opouštíte obydlí jen na skok. Vhodně zvolené zabezpečení vašeho domova výrazně snižuje možnost vloupání. Kombinujte mechanické zabezpečení (bezpečnostní dveře, zámky) s prvky elektronického zabezpečení (alarmy, kamery) vašeho domova. Volte certifikované výrobky. Chraňte své cennosti.

kpt. Mgr. Martin Hron, koordinátor prevence kriminality
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.