Při snaze vyjet z příkopu, začal kamion hořet

KamionPolicisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali dneska kolem půl jedné v noci oznámení o události dopravě a následném požáru jízdní soupravy.

Sedmačtyřicetiletý řidič – jednalo se o cizího státního příslušníka - s nákladní soupravou tvořenou tahačem a návěsem projížděl po silnici III/3911, ze směru od obce Kadolec k obci Heřmanov. Při odbočování vpravo na tříramenné křižovatce se sinicí II/ 391 si neponechal dostatečný boční odstup od pravého okraje komunikace a sjel s návěsem do pravého silničního příkopu. Zde návěs zůstal částečně zaseknutý na betonovém propustku a tahač zůstal stát na komunikaci. Řidič se snažil s celou soupravou vyjet zpět na komunikaci, kdy vlivem neustálého dření pravé pneumatiky hnací nápravy došlo k zahoření návěsu a požár se poté rozšířil na celou soupravu. Plameny zachvátily celý návěs, včetně převáženého nákladu nábytku. Při dopravní nehodě ke zranění řidiče nedošlo. Dechovou zkouška u řidiče provedli policisté na místě a výsledek byl negativní. Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na tahači, návěsu i převáženém zboží v celkové výši přesahující 8 030 000 korun. Vlivem požáru došlo ke kontaminaci silničního příkopu vyteklou naftou, proto operační důstojník vyrozuměl úředníky z odboru životního prostředí Městského úřadu Velké Meziříčí. K přesnému stanovení příčiny požáru byl na místě také vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.