Při střetu vozidel se lehce zranila jedna osoba

police-378255 1Policisté integrovaného střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve čtvrtek 10. února deset minut před půl jednou odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na místní komunikaci v obci Petráveč na Žďársku.

Šestaosmdesátiletý řidič s osobním vozidlem Škoda Fabia projížděl po místní komunikaci v obci Petráveč ve směru ke křižovatce se silnicí II/392 mezi obcemi Dolní Heřmanice a Velké Meziříčí, kde je z jeho směru jízdy před hranicí křižovatky umístěna svislá dopravní značka upravující přednost v jízdě - dej přednost v jízdě. Řidič ale tuto značku nerespektoval a pokračoval v jízdě křižovatkou ve směru k Velkému Meziříčí, přičemž nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu Peugeot 807. Řidič tohoto vozidla projížděl v tu dobu po hlavní silnici. V prostoru křižovatky došlo ke střetu obou vozidel. Vozidlo Peugeot 807 bylo nárazem odraženo vlevo mimo vozovku, přičemž došlo k poškození směrového sloupku. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a jeho spolujezdkyně, kteří byli z místa dopravní nehodě převezeni vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Třebíč k vyšetření. Ke zranění jiných osob nedošlo. U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky, které měly negativní výsledky. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 62 000 korun. Věc dopravní nehody dále šetří policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.