Řidič usedl za volant a v krvi mu kolovaly čtyři promile alkoholu

police-5226674Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 18. března deset minut po půl páté odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/388 na Žďársku. Řidič s osobním vozidlem značky Škoda Fabia projížděl po silnici ve směru jízdy od obce Březí nad Oslavou směrem k obci Pokojov, kde při jízdě po přímém úseku komunikace nejel s vozidlem vpravo při pravém okraji vozovky. S vozidlem Škoda Fabia poté přejel do protisměru, kde následně sjel vlevo mimo komunikaci do travnatého silničního příkopu, kde s vozidlem zůstal stát.

U řidiče provedli policisté na místě dopravní nehody odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu. Při první dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 4,44 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měla také dvě další odborná měření - 4,05 a 3,86 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Škoda Fabia ve výši zhruba 30 000 korun. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení. Sedmadvacetiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.