Městská policie objasnila krádež

P1450127Strážníci Městské policie Velké Meziříčí zjistili ve středu 16. března, že došlo k odcizení dvou kusů vodicích desek s patkou, které označovaly konstrukci s návrhy studentů Fakulty architektury Českého vysokého učení technického ve Svitu. Z kamerových záznamů zjistili, že desky odcizila skupinka čtyř mladých lidí, kteří se vraceli z tanečních.

„Z městského kamerového a dohlížecího systému bylo zřetelně viditelné, jak skupinka desky naložila do vozidla a odjela. Dalším šetřením jsme podle registrační značky vozidla vypátrali majitele a pozvali si jej k podání vysvětlení na služebnu," uvedl vedoucí městské policie Jan Klikar s tím, že se řidič přiznal a uvedl jména spolupachatelů. Tři mladíci a jedna slečna ve věku 16 až 18 let z Velké Bíteše a Jabloňova ukradené desky v úterý 22. března vrátili. „Vzhledem k doznání a projevení lítosti jsme čin vyřešili na místě pokutou příkazem ve spodní hranici možné sazby. Všichni aktéři budou mít pokuty zapsané v Centrálním registru přestupků," uzavřel Klikar.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.