Policisté žádají o pomoc svědků při vyšetřování dopravní nehody

crash-1308575Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov prověřují okolnosti dopravní nehody, která se stala 18. března ve 13:25 hodin na 153, 6 km dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. V místě se tehdy srazilo šest vozidel a okolnosti této mimořádné událost prověřují policisté z dálničního oddělení Velký Beranov jako tři samostatné dopravní nehody. K jedné z nich by potřebovali získat případné svědky. Jedná se o střet tří vozidel – jednoho dodávkového vozidla značky VW a dvou osobních vozidel – Mazda a Škoda Octavia. Při této nehodě se vážně zranili dva účastníci.

Při prvotním šetření na místě policisté zjistili, že řidič jel v levém jízdním pruhu s nákladním vozidlem dodávkového typu značky VW a nestačil včas zareagovat na situaci před sebou, kdy narazil přední částí vozidla do zadní části osobního vozidla Mazda. Řidič tohoto vozidla jel také v levém jízdním pruhu. Vlivem tohoto střetu bylo vozidlo Mazda odraženo směrem vpřed ke středu komunikace, kdy narazilo do osobního vozidla Škoda Octavia. Toto vozidlo bylo odraženo vpravo mimo komunikaci dálnice do odvodňovacího žlabu. Vozidlo Mazda bylo po střetu s vozidlem Škoda Octavia odmrštěno na betonová středová svodidla v důsledku čehož došlo k přetočení vozidla na střechu. Řidič s nákladním vozidlem dodávkového typu značky VW zastavil na zpevněné krajnici.

Policisté se obracejí na případné svědky této nehody, kteří viděli její průběh, případně mají k dispozici kamerové záznamy z palubních kamer svých vozidel, aby kontaktovali linku 158, případně přímo policisty na dálničním oddělení Velký Beranov – tel.: 974 262 750 nebo 974 262 751.

mjr. JUDr. Dana Čírtková , vedoucí oddělení
Krajské ředitelství policie kraje vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.