V Hrbově hořela dílna

WhatsApp Image_2022-04-04_at_11.42.12K prvnímu požáru vyjelo sedm jednotek hasičů včera (1. dubna 2022) po půl desáté večer do Hrbova u Velkého Meziříčí. Z důvodu nasazení počtu sil a prostředků byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla dílna v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo před půl jedenáctou v noci. Při požáru se zranil jeden muž, který se zapojil do hasebních prací ještě před příjezdem hasičů k požáru. Zdravotníci jej po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice. Úplná likvidace požáru proběhla po půlnoci. U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí, Měřína, Velkého Meziříčí – Hrbova, Křižanova, Radostína nad Oslavou a Rudíkova. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 2 miliony korun. Požár poškodil dílnu, její vybavení a několik motocyklů.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.