O Velikonocích se na Vysočině častěji bouralo

road-2802344Každoročně o velikonočních svátcích realizují policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina dopravně bezpečnostní akci, protože o svátcích vyráží na cesty mnohem vyšší počet motoristů, a to i těch méně zkušených. I přesto, že jsme měli již od čtvrtka v akci desítky policejních hlídek na všech typech komunikací, přesto jsme museli řešit mnohem vyšší počet dopravních nehod než o loňských velikonočních svátcích.

Od 15. dubna do 18. dubna jsme v Kraji Vysočina zadokumentovali 39 dopravních nehod, při nichž se jedna osoba těžce zranila. Dalších čtrnáct osob se zranilo lehce. Při šetření těchto nehod jsme zjistili, že pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Nehody si vyžádaly hmotnou škodu přesahující 1 600 000 korun. V sobotu policisté šetřili okolnosti jedné mimořádné události – na dálničním přivaděči na silnici I/38 v Jihlavě se střetlo celkem pět vojenských vozidel nizozemské armády, které se přesouvaly ve druhém proudu konvoje přes území našeho kraje. Událost jsme řešili jako tři samostatné dopravní nehody, při nichž se dva vojáci lehce zranili. Viníkům nehod jsme uložili pokutu v příkazním řízení.

V loňském roce jsme v průběhu Velikonoc (v období od 2. dubna do 5. dubna 2021) šetřili okolnosti 26 dopravních nehod, při kterých se nikdo lehce zranily čtyři osoby. Hmotná škoda dosáhla loni částky 1 800 000 korun.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.