Soutěžte o vstupenky na pohádku Matylda zasahuje

matylda zasahuje2Jupiter club připravuje na neděli 11. října divadelní pohádku s názvem Matylda zasahuje aneb Povídačky naší kačky.

Matylda je kachna domácí, která žije se svým sousedem psem Barykem a ostatními zvířaty na venkovském dvorku. Všem svým zvířecím sousedům ráda pomůže, ale hlavně poradí, protože „se zajímá o své bližní“ jak říká své zálibě zasahovat druhým do života a manipulovat jimi.

S Matyldou je to zkrátka jako s některými lidmi – svými byť dobře míněnými radami spíš přivodí starosti a někdy i uškodí.  Zajíce chce naučit karate, ale vžene ho do spárů mnohem silnějšího medvěda, holuba pošťáka navede k porušení listovního tajemství a způsobí tím malér nejen jemu, ale i kočce Lindě a kocourovi Floriánovi, z kukaččího mláděte chce vychovat kachnu, chce pomoci opuštěné ovečce, ale přivede na dvorek vlka. Snad nejvíc odnáší její „dobré skutky“ hlídač pes Baryk, se kterým tvoří v našem příběhu nerozlučnou dvojici.  

Dá se vůbec dobračka Matylda napravit? Bude přemýšlet o svých radách dřív, než je vypustí ze zobáku? A co oběti jejích dobrých skutků? Co pro ně z našeho vyprávění vyplývá a jaké si z toho vezmou poučení? Právě v tom spočívá poselství našeho příběhu – každý se má řídit svou přirozeností a hlavně rozumem a nenechat si vnutit hloupá řešení.

Určitě se budete smát Matyldiným nápadům, budete napnutí, jak to všechno dopadne, zda zase nezpůsobí víc škody než užitku a navíc se potěšíte hezkými písničkami. Ano, s Matyldou je legrace, ale i nervy. Její veselé příběhy pobaví nejen děti, ale i rodiče najdou v Matyldiných příhodách hodně legrace a snad i nějaké poučení.

Hra je určena pro děti od čtyř do deseti let a pro rodiče s dětmi. Délka přestavení cca 58 minut.

Než se vypravíte koupit vstupenky na programové oddělení, zkuste štěstí v soutěži Velkomeziříčska. Zašlete nám e-mailem do redakce správnou odpověď na soutěžní otázku. Ze správných odpovědí vylosujeme dva výherce, kteří získají každý po dvou volných vstupenkách na představení.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje Matyldin kamarád?
Správnou odpověď zašlete na redakční e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

pdfMatylda zasahuje aneb Povídačky naší kačky

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.