Žáci ZUŠ zahájili Velkomeziříčské kulturní léto

8 copy_copyLetní prázdniny se nezadržitelně blíží a s nimi i tradiční Velkomeziříčské kulturní léto. Zahajovací koncert ZUŠ Velké Meziříčí přilákal na náměstí v poslední červnovou neděli spoustu diváků.

Nejprve se na pódiu ujali slova ředitel Jupiter clubu Milan Dufek a starosta města Alexandros Kaminaras, kteří přivítali přítomné diváky a poté odstartovali sérii letošních hudebních a dalších vystoupení.

Následoval každoroční koncert žáků a učitelů místní základní umělecké školy, během nějž se představili sólisté hudebního oboru ve hře na trubku, housle, klavír, saxofon i bicí nástroje. Zahráli také akordeonový soubor, duo bicích nástrojů včetně obou orchestrů školy. Prezentoval se i taneční a literárně – dramatický obor.

Místní občané se v následujících týdnech mohou těšit na plejádu rozmanitých kulturních zážitků. Kromě hudebních skupin, které v našem městě již hrály a diváci je dobře znají, se představí i kapely nové. Chybět nebude ani výstava papírových modelů nebo pohádka pro děti.

Neváhejte a přijďte se pobavit do centra města. Akci finančně podporuje Kraj Vysočina a Město Velké Meziříčí.

Lucie Málková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.