Druhý červencový víkend zakončila kapela s lidovými hity

TIT P1620146V nedělní podvečer se na velkomeziříčském náměstí představila skupina zvaná Staropražští pardálové. Tato kapela hraje a zpívá především písně staropražské, lidové, ale také nejpopulárnější hity Karla Hašlera. V repertoáru má i světové šlágry, a na adventních koncertech zpívají také vánoční písně a koledy.

Kapela pořádá koncerty v divadlech a kulturních domech, účastní se městských slavností, jarmarků, trhů, posvícení a masopustů. Příchozí si mohli poslechnout Vladimíra Pecháčka (hudebník a moderátor) společně s Václavem Chaloupkou (akordeon) a Michalem Žárou (kontrabas).

Vladimír Pecháček po mnoho let koncertoval s hudební skupinou Patrola Šlapeto, kde spolupracoval s řadou umělců jako například s Karlem Gottem, Jiřím Suchým, Petrem Mukem, Josefem Vojtkem a dalšími. Dále spolupracoval při tvorbě CD s názvem Všechny naše holky (2003), kde se kromě interpretační činnosti také autorsky podílel spolu se spisovatelem Miloslavem Švandrlíkem na písni Žižkovská Mici. Nejnovější CD, při kterém s Patrolou Šlapeto v roce 2018 spolupracoval nese název Chytila Patrola. Vladimír Pecháček sólově zpívá s kytarou nebo s houslemi při různých příležitostech, společenských akcích a vernisážích. Zpíval například v Senátu Parlamentu České republiky nebo při hudebních vystoupeních pro seniory. V roce 2017 si jako houslista zahrál Vladimír Pecháček v americkém filmu The Aftermatch.

Akci finančně podporuje Kraj Vysočina a Město Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.