Vernisáž Muzea Kodet přilákala známé tváře

1 TIT_DSC_0829_uprVe středu 27. července došlo ke slavnostnímu otevření rodinného Muzea Kodet v prostorách bývalého luteránského gymnázia. Akci moderoval hlasatel Alexander Hemala. O hudební doprovod se postarali saxofonista Felix Slováček a frontman kapely Olympic Petr Janda. Slova o historii rodiny Kodetů se ujal herec Miroslav Donutil, za Velké Meziříčí vystoupil místostarosta města František Smažil, načež malíř Kristian Kodet za asistence herce Pavla Zedníčka a své dcery přestřihl slavnostní pásku. Vernisáže se zúčastnila řada významných osobností, kupříkladu herec Vlastimil Harapes, módní návrhářka Beata Rajská, zpěváci Laďa Kerndl, Ivan Mládek a mnozí další.

Výstavní prostory, ve kterých naleznete umělecká díla hned tří generací Kodetů, konkrétně sochařů Emanuela Kodeta, Jana Kodeta a malíře Kristiana Kodeta, jsou přístupné veřejnosti od 28. července. Navštívit muzeum můžete od úterý do neděle v čase od 10 do 17 hodin. Vstupné pro dospělé činí 150 korun, pro děti a seniory 50 korun, rodinné vstupné je 250 korun. Neváhejte a přijďte si prohlédnout ojedinělou uměleckou expozici v centru města.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.