Posnídejte na zahradě Husova domu

pexels-taryn-elliott-4374575httpswww.pexels.comcs-czfotozelenina-piknik-vegetariansky-barevny-4374575Město Velké Meziříčí ve spolupráci s místním evangelickým sborem pořádá Férovou zahradní slavnost. Připojí se tak k řadě měst, které podporují Fair trade (spravedlivý obchod) akcí Férová snídaně.

Fair trade aktivity mají za cíl podpořit pěstitele ve světě tím, že si jejich výrobky nakoupíme za férovou cenu a seznámíme se se způsobem jejich výroby. Na zahradě okolo Husova domu budete mít příležitost některé dobroty nejen nakoupit, ale také ochutnat a dozvědět se víc o konkrétních výrobcích i o férovém obchodování. Během Férové zahradní slavnosti se také můžete seznámit s některými lokálními výrobky. Zároveň můžete přinést svůj vlastní výrobek k ochutnávce a užít si dobroty připravené sousedy. Součástí programu bude i soutěž o nejchutnější marmeládu a nejchutnější buchtu a miniprogram pro menší a větší děti.

Celá akce proběhne 4. 9. od 10 do 16 hodin, od 14 hodin nás čeká koncert dua Jan Novák – Martin Sedlák. Budete­‑li na zámeckých Historických slavnostech, můžete se projít zámeckým parkem k Husovu domu třeba na kávu, domácí šťávu či pivo, dozvědět se více o fair trade a podpořit dobrou věc.

Markéta Slámová

Snímek obrazovky_244

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.