Multižánrový festival Funny Fest již po osmé roztančí náměstí ve Velkém Meziříčí

2020-08-07 FunnyFest_82Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou působí ve Velkém Meziříčí již od roku 2011. Každoročně připravují pracovníci nízkoprahového zařízení pro své uživatele a širokou veřejnost multižánrový festival FUNNY FEST. Akce proběhne v pátek 19. srpna na náměstí ve Velkém Meziříčí od 15:00 do 22:00.

Hlavním cílem FUNNY FESTU je snížení předsudků společnosti vůči nízkoprahovým zařízením, se kterými se pracovníci služby často setkávají. Jeho smyslem je také poukázat na důležitost správného užívání volného času dětí a mládeže, jelikož jeho nesprávné trávení může často vést k rizikovému chování této cílové skupiny (vandalismus, experimentování s návykovými látkami apod.).
Záměrem organizátorů akce je také vytvořit pohodovou a přátelskou atmosféru, se kterou jim pomáhají hlavně dobrovolníci a všichni, kteří se na akci podílejí.

2020-08-07 FunnyFest_120Hlavní dominantou festivalu je vystoupení umělců z Velkého Meziříčí a okolí. Těšit se můžete na zpěvačku Michaelu Šedivou, kapely Sqost, The Umars a holčičí duo Mezi květy. Na závěr festivalu vystoupí oblíbený místní rapper Jimmy G., který je svou tvorbou blízký cílové skupině zařízení. Ani letos vás nemine bohatý doprovodný program v podobě tetování třpytkami, malování na obličej, stolní fotbálek, a také si můžete vyzkoušet slalom s brýlemi simulující stav po použití alkoholu nebo marihuany. Jako vzpomínku z akce si můžete odnést fotku z Fotící bedýnky od Matěje Mertla či vyrobenou vlastní festivalovou placku. O zážitek na lanové dráze (slackline) se postarají místní skauti. Festival navštíví i oblíbení TikTokeři, kteří měli na loňském ročníku velký úspěch.

„Díky pečlivé práci našich dobrovolníků a ochoty všech vystupujících, kteří se vzdali nároku na honorář, si i letos můžeme užít Funny Fest naplno. Za to všem dárcům, dobrovolníkům a vystupujícím děkujeme, " sdělila pracovnice zařízení Michaela Daňková, DiS.

Občerstvení na místě bude zajišťovat Jan Dvořák, který provozuje místní klub Rock Depo a Wellmez podporuje již několik let. Kávu a dezert si budete moci dát v Kavárně a Bistru Termoska. Na festivalu bude možnost si zakoupit výrobky od klientů z denního stacionáře Nesa a Klubu v 9 - centra služeb pro podporu duševního zdraví, které rovněž spadají pod žďárskou Charitu.

„Doufám, že se na festivalu setkáme v co největším počtu a společně si užijeme odpoledne plné dobré hudby a zábavy. Těšíme se na vás," dodává závěrem pracovnice Veronika Melicharová, DiS.

Posláním nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez je poskytovat pomoc a podporu dětem a dospívajícím ve věku od 8 do 26 let, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci (šikana, vrstevnické vztahy, špatný psychický stav..) nebo jsou ji ohroženi.

Kontakt:
Welllmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Hornoměstská 366/41, Velké Meziříčí, 594 01
Tel.: 731 626 116, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
http://www.zdar.charita.cz

Mgr. Martina Horníčková, DiS., vedoucí úseku pro děti a mládež – sociální pracovnice
Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

ff2022docx 3-0

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.