Skupina Flastr představila acoustic & bluegrass music

P1650724V nedělní podvečer vystoupila na náměstí kapela Flastr, která vznikla na jaře roku 2004. Prezentuje především převzatou tvorbu amerických bluegrassových skupin, tu poté kombinuje s českými texty Honzy Raclavského, které mají podle posluchačů velmi dobrou úroveň. Osobitý projev zpěvačky navíc dává jejich muzice i lehce folkovou náladu.

Flastr se skládá z pěti členů:

Honza Raclavský – kontrabas, zpěv, kapelník
Hanka Černá – kytara, flétny, zpěv
Tomáš Hušek – housle, zpěv
Honza Hušek – mandolína, kytara, zpěv
Bob Schernstein – banjo, dobro, zpěv

Kapela se zaměřuje na koncertování v klubech a na festivalech po celé republice, ale i v zahraničí. Mezi největší úspěchy patří pozvání na La Roche Bluegrass festival do Francie. Tam mimo jejich vystoupení, dostali i pozvání zpívat gospely v tamním kostele na mši.

K dalším úspěchům skupiny patří vítězství na Open scéně folkového kvítku 2010 na Konopišti, nebo hudební soutěž Notování 2013, kde se umístili na 1. místě z 36 kapel. Skupina má za sebou i dvě živá vystoupení v rádiu, jedno na rádiu Proglas a druhé v Českém rozhlase České Budějovice v pořadu Folková jíška.

Akce byla finančně podpořena Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

Nikola Čermáková

P1650692P1650696P1650711

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.