Hrou Jenom život začala divadelní sezona

IMG 8482Igor Bareš, Antonie Talacková a divák z publika Pavel Pešek se představili Velkomeziříčským v divadelní hře Jenom život. Tou včera odstartovala podzimní divadelní sezona Jupiter clubu.


Hru autorky Veronique Olmi přivezlo do Velkého Meziříčí ve středu 30. září Činoherní studio Bouře. O překlad skvělých dialogů se postaral Jaromír Janeček, který představení také režíroval. Ke ztvárnění hlavních postav příběhu o vztahu dvou lidí, Sama a Marion, si vybral Igora Bareše a Antonii Talackovou, kteří jsou partnery nejen na jevišti, ale i v osobním životě. Snad i proto se s dialogy hry vypořádali s lehkostí a vtipem. Přirozeně diváka protáhli příběhem, v němž se ve vypjaté situaci setkají bývalí partneři, kteří se nakonec potýkají s naprosto nečekanou zápletkou. Při jejím řešení poznávají, že ačkoli se léta neviděli, jsou si navzájem souzeni.

Velkomeziříčské publikum mělo hru zpestřenou účinkováním jednoho z diváků. "Čtvrt hodiny před začátkem představení nám sdělili, že jeden z herců je ve Valašském Meziříčí. Byly dvě možnosti, buď posunout začátek představení, nebo sehnat náhradu. My jsme zvolili druhou možnost a podařilo se nám přemluvit Pavla Peška," říká Zuzana Herodesová z Jupiter clubu. A Pavel Pešek se svého záskoku zhostil s přehledem.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.