Přijďte do muzea nejen na prohlídky, ale i za školními programy

MuzeumŽe se do velkomeziříčského muzea nemusí chodit jenom na klasické prohlídky, se mohou v září a říjnu přesvědčit žáci všech věkových kategorií. Pro školy jsou připraveny programy „Čertova studna" a „Paní malířka a její Múza".

Čertova studna je určena pro žáky mateřských škol a prvního stupně školy základní. U zámecké studny se například dozvědí to, jak je hluboká, že jsou v ní krápníky či co je to rumpál. Dojde také na malé loutkové divadýlko o tom, jak studnu vykopal samotný čert. Po úvodu na zámeckém nádvoří se děti přesunou dovnitř a ve výstavním sále se mohou pustit do výtvarného tvoření. Inspirovány pověstí o čertovi si z připravených materiálů vytvoří vlastní hlavu čerta, se kterou se v prosinci mohou zúčastnit výtvarné soutěže „O meziříčského čerta".

Program k výstavě o Zdence Vorlové Vlčkové je určen pro žáky základních a středních škol. Kromě samotné výstavy na ně čeká zvukový doprovod „Z mého života", popovídají si o múzách, portrétu, kresbě a anatomii a součástí bude i vlastní tvoření v podobě čarování s voskem.
Na programy, které jsou vždy určeny maximálně pro jednu třídu, je možné se objednávat buď elektronicky na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , nebo na telefonním čísle 566 522 773.

Programy jsou zpoplatněny částkou 40 korun za žáka.

-muz-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.