Ivan Ženatý a Igor Ardašev potěšili hosty v koncertním sále

P1700672Ve středu 12. října se v koncertním sále uskutečnil první koncert sezóny 2022/2023 Kruhu přátel hudby (KPH).

Známí umělci Ivan Ženatý, houslista, a Igor Ardašev, pianista, předvedli velký talent a přítomným doslova vyrazili dech. Posluchače potěšili především písněmi od W. A. Mozarta, F. Mendelsohna-Bartholdyho, A. Dvořáka a R. Strausse.

 

Ivan Ženatý
Je houslový virtuóz, který opakovaně účinkuje se slavnými tělesy jako například BBC Symphony Orchestra London, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Česká filharmonie, FOK, Symfonický orchestr Českého rozhlasu a spoustu dalšími.

Jeho kariéra započala, když se zúčastnil finále Čajkovského soutěže v Moskvě. Po soutěži následoval debut s Českou filharmonií pod vedením Libora Peška, vítězství v soutěži Pražského jara a laureátský titul Mezinárodní tribuny mladých umělců UNESCO.

Roku 2019 přijal profesuru a působí tak na Vysoké hudební škole v Drážďanech. Zároveň je také vyučujícím profesorem na Meadowmount School of Music v New Yorku.

Igor Ardašev
Již dlouhé roky reprezentuje české pianistické umění na mezinárodním fóru. Velké hudební nadání objevil prvně jeho otec. Igor jej postupně rozvíjel na konzervatoři i na JAMU Inessou Janíčkovou, v mistrovských kurzech Paulem Badurou-Skodou v Rakousku a Rudolfem Serkinem v USA.

Často spolupracuje s komorními soubory a vynikajícími světovými orchestry a dirigenty (Česká filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Královská liverpoolská filharmonie, BBC Londýn).

Cyklus koncertů je pořádán pod záštitou starosty města Velkého Meziříčí.
Koncerty se konají za podpory Nadace Český hudební fond Praha.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.