Výstava představí nejen historii myslivosti

roe-deer-2634729Závěr sezony bude ve velkomeziříčském muzeu patřit tematice myslivosti. Ve čtvrtek 3. listopadu, tedy na svatého Huberta, bude slavnostně otevřena výstava nesoucí název „Kouzlo myslivosti". Výstava mapuje vývoj myslivosti od počátků po současnost s důrazem na postavu lovce a myslivce, seznámí návštěvníky s patrony myslivosti, s vývojem zbraní či se způsobem lovu. Představí také národní lovecká plemena psů a lovecké dravce.

Vystaveny budou samozřejmě rovněž trojrozměrné exponáty jak ze sbírek velkomeziříčského muzea, tak i z dalších odborných institucí i soukromých sbírek. Příchozí se tak mohou těšit na myslivecký oděv, trofeje, preparáty dravců a dalších lesních zvířat, zbraně, prachovnice, hudební nástroje, noty, porcelán s motivem zvěře či modely mysliveckých zařízení. Chybět nebude ani myslivecká beletristická a odborná literatura. 

Část výstavy pak nastíní právní legislativu a současnou organizaci české myslivosti se všemi jejími odvětvími. Návštěvníci se také dozvědí o možnostech studia myslivosti a lesnictví na odborných středních a vysokých školách.

Výstava bude doplněna zvukovým doprovodem v podobě hlasů zvěře. Zkrátka nepřijdou ani nejmenší návštěvníci, pro které budou připraveny nejrůznější aktivity v podobě pexesa, pracovních listů zaměřených na stopoznalectví, rozpoznávání psích plemen a dravců či omalovánek.

-muz-

Plakát Kouzlo_myslivosti_A3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.