Kruh přátel hudby z Velkého Meziříčí zahájil nový rok

0 P1001147V neděli 15. ledna 2023 se v koncertním sále Jupiter clubu uskutečnil letos první koncert Kruhu přátel hudby (KPH). Jako již předešlé roky i tentokrát se večer nesl v duchu tradičního koncertu s Moravským klavírním triem a jeho hosty. Nechyběl ani obvyklý přípitek, kterého se ujal starosta města Alexandros Kaminaras s ředitelem Jupiter clubu Milanem Dufkem.

Před hlavním programem zahrála na klavír a housle dvojice dívek ze základních uměleckých škol (ZUŠ). Jedna studovala ZUŠku v Meziříčí, ta druhá v Brně.

Při příležitosti Novoročního koncertu vystoupilo tradičně Moravské klavírní trio. Speciálními hosty večera byli manželé Hana Cupáková a Vilém Cupák. Společně se zhostili skladeb od Bedřicha Smetany, konktrétně pasáží z opery Prodaná nevěsta. Trojice místních hudebníků se zaměřila především na skladby Antonína Dvořáka. Následoval proslov starosty města Alexandrose Kaminarase, kdy všem poděkoval za hojnou účast jak na koncertě KPH, tak na sobotním Městském plese. Posluchači se poté přesunuli do výstavní síně, kde se zúčastnili společného přípitku. Nechyběl zde ani hrabě Jan Podstatzký-Lichtenstein, emeritní učitelka místního gymnázia Eva Kočí Valová nebo bývalý místostarosta města František Smažil.

Na 8. března si Kruh přátel hudby Velké Meziříčí připravil uměleckou sourozeneckou dvojici, kterou tvoří Adéla Bilanová (harfa) a Ladislav Bilan (vibrafon).

Koncerty se konají za podpory Nadace Český hudební fond Praha.

Cyklus koncertů se pořádá pod záštitou starosty města Velkého Meziříčí.

Tina Kárníková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.