Pavla Kamanová a Jarmila Dvořáková otevřely společnou výstavu

IMG 9017Na novou prodejní výstavu Jarmily Dvořákové a Pavly Kamanové se můžete vypravit během měsíce října.

Obě autorky nejsou místním neznámé. Již dříve jsme mohli vidět jejich obrazy květin, zátiší a krajiny v Jupiter clubu, v místní knihovně nebo i v kulturním domě v nedaleké Vídni. V neděli 11. října za hojného počtu návštěvníků otevřely po dvou letech další výstavu. Tu ve velkém sále Jupiter clubu zahájil nejprve ředitel Jupiter clubu Milan Dufek, pak v programu postupně pokačovaly dcery výtvarnic - Pavla Kamanová ml. a pak Markéta Kadlecová. Pavla Kamanová ml. připravila společně s Věrou Sokolovou a Lenkou Vaskovou hudební pásmo z oblíbených populárních písniček výtvarnic, zahrály "hudbu jejich mládí".

Dále pokračovala Markéta Kadlecová slovy: „Umělec má ten dar, že dokáže uchopit zdánlivě prostý motiv jako surový kámen a svojí prací jej vyhladí a vybrousí do vzácného klenotu, ze kterého se můžeme těšit my ostatní. Věci, které často míjíme bez povšimnutí, donutí umělce zastavit se, přidat svůj osobitý pohled, zapojit fantazii a tvořivost, a završit to talentem a pracovitostí. Vznikne tím nevšední dílo, ať už výtvarné, literární či hudební." V dílech Jarmily Dvořákové a Pavly Kamanové se zrcadlí vše výše řečené - osobitý pohled, fantazie, tvořivost, talent, pracovitost. A hlavně upřimná radost z tvorby. Přijďte se o tom přesvědčit.

Výstava je otevřena do 29. října v tyto dny: pondělí-čtvrtek 8-16 hodin, pátek 8-14 hodin, v neděli 9-12 hodin.

Simona Fňukalová

 

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.