Charitativní ples vynesl více než tři sta tisíc korun

0 P1023763_uprV pátek 3. března se ve velkém sále Jupiteru uskutečnil tradiční charitativní ples, ten měl však kvůli kovidovým opatřením pauzu celé tři roky.

Úderem dvacáté hodiny započal 21. ročník plesu Centra Kociánka (pracoviště Březejc) a všichni přítomní se nemohli dočkat toho, až si budou moci zatančit na písně kapely Na šikmé ploše.

Po slavnostním zahájení v režii moderátora Milana Nohy, starosty města Alexandrose Kaminarase, hraběte Jana Podstatzky-Listensteina a dalších mohl ples oficiálně začít.

Bodem na programu bylo i vystoupení uživatelů Centra Kociánka a žáků ZŠ a SŠ Březejc, představení mažoretek ROSES (DÓZA – středisko volného času), líčení s týmem poradkyň kosmetiky Mary Kay, cimbálová skupina Palavan či bohatá tombola.

Krátce po půl dvanácté se konala také tradiční „půlnoční dražba" výrobků klientů pracoviště Březejc. Hliněné výtvory či obrazy, kterých bylo celkem sedm, se pyšnily velmi zajímavými názvy. Jednalo se konkrétně o sošky Zasněná krajina, Anděl s miskou, Vítr ve vlasech, Ještěrky, Kopec zvonička a obrazy Stromy a květy a Horizonty (triptych). Výtěžek z dražby samotné činil 232 000 korun.

Díky výtěžku z tomboly a již zmíněné dražby večer vynesl celkem 328 000 korun.

Finance následně poputují na nákup zdravotnických a rehabilitačních pomůcek.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.