Čtveřice Cello Republic poučila žáky o hudebních nástrojích

0 tit_P1034874_uprV úterý 14. března se v 9:00 a v 11:30 konala hudební vystoupení umělců Cello Republic. Čtveřice ve složení Petra Špačka, Jana Zemena, Matěje Štěpánka a Jana Kellera přijela místní školáky něco naučit.

Na úvod Zemen dětem pověděl, že nedávno vystupovali v Japonsku a Číně, avšak hrají po celém světě. První písní, která zároveň žáky nadchla, byla píseň Šavlový tanec. Po ní následovala spousta skladeb jako například Let čmeláka, Nebe na zemi a další.

Školáci dostali hádanku v podobě skladby, kdy měli za úkol uhodnout její název či jej alespoň navrhnout dle svého vlastního pocitu. Píseň dokázal pojmenovat jeden chlapec, jednalo se o Měsíční svit. Děti také hádaly, kolik jednotlivé nástroje stojí. Tři ze čtyř stojí kolem tři čtvrtě milionu, ten čtvrtý zakoupila Česká filharmonie a jeho hodnota je v řádech milionů (přibližně 3). Na nejdražší cello hraje hudebník Jan Keller, který je od ledna 2011 členem České filharmonie. Mimo jiné se také všichni dozvěděli, že se takové cello skládá z javoru, smrku a ebenu.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.