Přes překážky a utrpení až do cíle. Ondřej Zmeškal zdolal Tour de France

P1046291 0Ve čtvrtek večer se v kině Jupiter clubu uskutečnilo promítání dokumentárního filmu Ondřeje Zmeškala. Jedná se o slepého sportovce z nedalekého Nového Telečkova. Ten jde často až za hranice vlastních sil proto, aby pomohl ostatním v nouzi.

Promítaný snímek se jmenoval Tour de France ve tmě a mapoval nástrahy, na které Ondřej se svým trasérem Markem a zbytkem týmu narazili v průběhu absolvování trasy. Tímto svým počinem vybrali pro nevidomé děti částku 150 tisíc korun.

Po zhlédnutí dokumentu měli přítomní možnost položit Ondřejovi pár otázek. V kinosále však zazněla i nabídka zodpovězení dotazů přes sociální sítě, konkrétně tedy Facebook a Instagram. Zvídaví jedinci si mohli zakoupit knihu, kde Ondřej popisoval své osobní pocity z celé cesty.

V roce 2021 byl závod Tour de France dlouhý 3414,6 kilometrů, konal mezi 26. červnem a 18. červencem a naši závodníci z dokumentu jej odjeli celý.

Pro podrobnější informace týkající se tohoto projektu, těch předešlých či těch následujících navštivte oficiální web ondrejzmeskal.cz.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.