Sbory zpívaly dva dny a potěšily stovky posluchačů

P1095281Radostné, hravé, jarní. Takové byly koncerty Sluníčka, Slunka a Harmonie v Jupiter clubu. Užila si je veřejnost i děti z místních základních škol.

Zpěváci ze sborů při ZŠ Školní mají za sebou takový malý koncertní maraton, neboť vystupovali opakovaně během dvou dnů 17. a 18. května. Ale na jejich výkonech nebyla únava znát. Naopak, sršela z nich energie, dobrá nálada a radost ze zpívání, kterou úspěšně přenesli i na publikum. Většina z posluchačů se ochotně připojovala podupáváním, prozpěvováním. Bodejť by ne, když zněly takové milé a známé písničky jako Babetta, Honky tonky blues nebo Malé kotě.

Sluníčka pod vedením Věry Havlišové a Adiny Ubrové si připravila program o zvířátkách a zpívala písně Zory Jandové a Zdeňka Merty. Slunko vedené Andreou Svobodovou a Olgou Ubrovou se předvedlo pásmem písní ze Semaforu od autorů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. A studenti z Harmonie též vedeni Andreou a Olgou se blýskli písněmi z muzikálu Johanka z Arku od Gabriely Osvaldové a Ondřeje Soukupa.

Vše dotažené do puntíku od kostýmů, přes rekvizity až po pěvecké výkony, za což si zpěváci i jejich vedoucí vysloužili pořádný potlesk.

Dokument Bohdana Vítka v samém závěru jarních koncertů připomněl 25. výročí založení sborů.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.