ZUŠka nás překvapí i na nečekaných místech

Hudba 01Celostátní festival základních uměleckých škol ZUŠ Open je tu. Pro své příznivce i náhodné kolemjdoucí připravila místní ZUŠka celou řadu performancí, které potěší a někdy mile překvapí. Právě moment překvapení je jednou z původních myšlenek autorů tohoto festivalu, kterými jsou světová mezzosopranistka Magdalena Kožená a její nadační fond.

Mladí umělci, žáci 439 základních uměleckých škol budou v nejrůznějších městech České republiky vystupovat i na místech, kde to není obvyklé. Ve Velkém Meziříčí spustí tento projekt v úterý 23. května taneční a literárně-dramatický obor v 16:00 hodin ještě klasicky ve velkém sále Jupiter clubu.

Ale již na druhý den si hudební a výtvarný obor připravily celou řádku představení, která stojí za to navštívit, pozastavit se, pokochat se a především ocenit malé umělce. Kam a kdy vyrazit pomůže každému přehledný program, který základní umělecká škola sestavila.

Jan Uher

ZUŠ Open

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.