Poutník musí mít odvahu sebrat se a jít

P1108101Když jdou dva spolu, je to někdy těžké, ale vždycky je to zábava. Tak Petr Hladík popsal svoje putování s Jiřím Michlíčkem, z nichž vznikla kniha Poutník chodí pěšky.

Její představení proběhlo ve středu 31. května v kině. Autorem je Petr Hladík ze Studnic, fotografie zachytil Jiří Michlíček z Velkého Meziříčí. Kniha líčí jejich zážitky z poutí na Říp, do Vídně a na Sněžku.

„Moje rodina pochází z Velkého Meziříčí, kam jsem se vždycky moc rád vracel. Dozvěděl jsem se tak o chlapíkovi, který rád chodí na pouti. Zaujal mě, skamarádili jsme se a tato kniha vznikla díky společným cestám s Jiřím Michlíčkem. Zažili jsme toho tolik, mrzí mě, že ne vše se do knihy vešlo,“ uvedl Petr Hladík a dodal: „Chtěli jsme se spolu vydat ještě jednou do Santiaga, kde Jirka předtím už pěšky byl. Tentokrát to plánoval tak, že já půjdu pěšky a on pojede autem a bude vše natáčet, fotit, dokumentovat.“

Představení doplnily krátké filmy z cesty na Říp a Sněžku. Knihu si lidé mohli na místě koupit a nechat od autora podepsat.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.