Rudolf Brančovský zpívá i maluje. Ateliér ve Lhotkách otevřel v neděli

P1108298Malíř Rudolf Brančovský, a také frontman kapely Poletíme?, otevřel dveře svého ateliéru ve Lhotkách. Lidé si mohli koupit jeho obrazy, zhlédnout venkovní výstavu na plotě a hlavně, popovídat si s autorem o malování, hudbě, o čemkoliv.

Rudolf Brančovský ve Lhotkách žije čtvrtým rokem. Hraje na kytaru a zpívá ve známé brněnské kapele Poletíme?, která představí svůj original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu na velkomeziříčských pouťových slavnostech. Koncert se koná v sobotu 17. června ve 21 hodin na náměstí.

„O víkendech hraju s kapelou, přes týden maluju,“ říká výtvarník. Jeho obrázky jsou barevné, veselé, hravé. Takové, jak o nich zpívá ve své písničce: Maluju ropuchy, maluju mouchy, maluju rampouchy, maluju papouchy, maluju, a když nemám za co žít, maluju peníze, takže mám klid…

Svá díla posílá do celého světa. „Nejdál za polární kruh. Vtipné je, že tam zásilka došla rychleji než na Slovensko,“ podotýká a vítá další návštěvy. Zájemců, kteří chtěli nahlédnout do jeho ateliéru, byla spousta.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.